Szerkesztők

Ismerd meg a szerkesztőket!

Írástechnikai oktatók:

Kozma Réka

KOZMA RÉKA
Felkérhető: middle grade regények, young adult regények (fantasy, realista, romantikus, horror), new adult történetek (reál és fantasy), felnőtt történetek (fantasy, „női” thrillerek, pszichothrillerek). Elérhető: iheartheidegger kukac gmail.com
Bővebben itt.

Róbert Katalin

RÓBERT KATALIN

Felkérhető: minden korcsoportban realista romantikus és lélektani történetek, misztikus-romantikus írások, karakterközpontú fantasy történetek, romantikus fantasy, krimi, más zsánerrel kevert krimi, mese. Elérhető: katalin.robert kukac gmail.com
Bővebben itt.

***

Szerkesztők:

Bartos Zsuzsa

Bartos Zsuzsa

Számomra a kéziratok olyanok, mint az emberi lelkek – mindegyikünknek sajátos világa van különböző célokkal, de a mélyben ugyanolyan érzelmek működtetnek, és ezek egyetemessége segít ösvényre találni egymáshoz.

Még mielőtt képzési lehetőségek születtek volna itthon, kutattam az írástechnikai titkokat, hogy megérthessem, a saját írásaim miben erősek, miben gyengék, majd ezt az elemzési megközelítést gyakoroltam minden befogadott történetnél. Pontosan tudom, egy írónak milyen küzdelmes, hogy megálmodott világát élménnyé csiszolja mások számára, és hogy ebben mennyire fontos egy külső szem, a szakmai segítség. Szeretném, ha a megálmodott világok ösvényt vernének az olvasók szívéig, és ehhez segíteni tudok olyan területeken, mint a cselekményvezetés, világépítés, a logikai összefüggések kifejlesztése, valamint a karakterek kibontakoztatása.

Felkérhető:

 • spekulatív irodalom (sci-fi, fantasy)
 • krimi
 • thriller

Szolgáltatások: Szerkesztési minta, Szövegdiagnosztika, Írástechnikai elemzés írásban, Szerkesztés.
Példák szerkesztésre: itt.
Írástechnikai cikkek: itt és itt.

Elérhető: zsuzsybartos kukac mail.com

***

Kiss Árpád

Kiss Árpád

A valóságtól messzire rugaszkodó fikciós írásokban fontosnak tartom, hogy ne szakadjunk el teljesen a jelen érvényes világképétől. A fantasztikumnak jót tesz, ha részben tudományos vagy legalább logikus. A világépítés, a külső körülmények mellett a karakterek motivációit, a belső indíttatást tartom elsődlegesen fontosnak, és azt, ahogy ezek kölcsönhatásából kibomlik a történet. Szerkesztési munkámban évek óta sokat segít, hogy matematika, fizika, számítástechnikai, illetve alkalmazott nyelvész diplomám van. Mellette mentorálással is foglalkozom.

Felkérhető:

 • felnőtteknek szóló sci-fi, fantasy
 • humoros regények
 • kalandregények

Szolgáltatások: Szerkesztési minta, Szövegdiagnosztika, Írástechnikai tanácsadás írásban, Szerkesztés.

Elérhető: kiss.arpad kukac gmail.com

***

Koós Patrícia

Koós Patrícia

Egy-egy írás számomra olyan, mintha az író a saját álmaiba engedne be. Viszont, ahogy néha az álmok is zavarosak, úgy sok író sem látja tisztán, hogy a regényében mi minden rejtőzhet még. Szerkesztőként szeretném az írások rejtett értékeit felszínre hozni, azt, ami a felszín alatt ott van az íróban, csak még ő sem tudja. Számomra különösen fontos, hogy a történet logikus legyen, értve ez alatt a világépítést, a cselekményszálat, de a karaktereket is, mert ha egy karakter célja zavaros, az általa bejárt út is kacskaringós lesz.

Felkérhető:

 • fantasy történetek (young adult és new adult korosztály)
 • misztikus-romantika
 • pszichothriller

Szolgáltatások: Szerkesztési minta, Szövegdiagnosztika, Írástechnikai elemzés írásban, Szerkesztés.
Példák szerkesztésre: itt, itt és itt.

Elérhető: fabyen.kp kukac gmail.com

***

Korom Katalin

Korom Katalin

Számomra a legizgalmasabb dolog a való élet, tele mély érzelmekkel, nagy drámákkal és elképesztő fejlődési ívekkel. A novellákban, regényekben a karakterek, és az ő lelki történéseik érdekelnek legjobban. Szeretem, ha mindez egy más történelmi korban játszódik, az ad egy különleges ízt a történetnek.
Szerkesztőként lenyűgöz, hogy láthatom a szöveg érlelődését, a kézirat fejlődését, és élvezem a kommunikációt, a közös munkát. Pszichopedagógiai végzettségem, tapasztalatom hozzásegít, hogy párhuzamosan lássam a regénybeli karakterek és a szerző lelkivilágát, és mindkettőhöz pozitívan, segítő szándékkal kapcsolódjak. Logikus gondolkozásommal és elemző képességemmel tudom erősíteni az információk, összefüggések megmutatását, kibontását a kéziratban, valamint a logikai hibák kiszűrését, javítását. Fontosnak tartom, hogy a dramaturgiai és az érzelmi ív jól működjön az írásban, ezáltal élvezhető, sőt, „beszippantó” legyen a történet.

Felkérhető:

 • felnőtt realista
 • valóságban játszódó new adult történetek
 • történelmi regények
 • történelmi romantikus regények

Szolgáltatások: Szerkesztési minta, Szövegdiagnosztika, Írástechnikai elemzés írásban, Szerkesztés.
Példák szerkesztésre: itt, itt és itt.

***

Kunos Anna

A szerkesztés lényege számomra kibontani azt a potenciált, amivel a regény rendelkezik. Szeretem összevetni az íróban élő történetet a papírra vetettel, segíteni közelebb hozni a szöveget a megálmodotthoz. Én magam elsődlegesen karakterfókuszú vagyok, illetve pszichológiát hallgatok, ezekből áll össze, hogy különösen sokat tudok hozzátenni a karakterábrázoláshoz. Van egy rálátásom arra, hogyan működnek a traumák, sérülések, ezeknek a hiteles ábrázolásában éppúgy szívesen segítek, mint a karakterek mélyítésében. Emiatt leginkább három típusú történettel érdemes hozzám fordulni:

 • ahol erős a karakterfókusz, ahol lényegesek az ösztönös reakciók, fontos, hogy az olvasó azonosuljon a karakterrel (romantika, young adult)
 • ahol a lélektani folyamatok, változások képezik a regény fő ívét (útkeresés; felnövéstörténetek; traumafeldolgozás, stb.)
 • ahol szerepel valamilyen konkrét mentális betegség vagy kórkép, és fontos a hiteles ábrázolás (személyiségzavarok, önsebzés, pánikroham, stb.)
  Ezen túl a korom révén otthon vagyok a YA és NA korosztály gondolkodásmódjában, szlenghasználatában, így az ő korosztályuknak szóló művekről szívesen adok ilyen visszajelzést is.

Felkérhető:

 • young adult és new adult
 • egyéb karakterközpontú történetek

Szolgáltatások: regényelemzés videóhívásban, írásban vagy élőben (Budapest belváros) / regényszerkesztés / célzott elemzés kifejezetten pszichológiai hitelességről és karakterfejlődésről

Példák szerkesztésre: itt, itt, és itt.
Írástechnikai pszichológiai cikk: itt.

Elérhető: kunos.anna.maria kukac gmail.com

***

Póczek Csilla

Póczek Csilla

Számomra minden novella és minden regény átjáró egy másik világba, amelynek, míg csak a betűk el nem fogynak – de olykor még azon túl is –, a részévé válhatok.
Szerkesztőként az a célom, hogy a szöveg ezt az élmény nyújtsa annak, aki a kezébe veszi. Ezért fontosnak tartom, hogy olvasóként otthon érezzük magunkat a megteremtett világban, akkor is, ha az miénk szinte pontos mása, de akkor is, ha másik korba kalauzol. Fontos, hogy a karakterek, akik a társaink lesznek ezen az úton, bármilyen tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezzenek is, eléggé elevennek és emberinek hassanak ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk hozzájuk, és bármi történjen is velük, végig önmagukhoz hűek maradjanak.
Szeretnék segíteni a szerzőknek a kéziratokban rejlő lehetőségek feltárásában és kibontakoztatásában; főként a karakterekkel és a cselekménnyel kapcsolatos következetlenségek, ellentmondások kiszűrésével, a világépítés esetleges logikátlanságainak feloldásával. Történelmi diplomám segít eligazodni több földrajzi területen és korszakban.

Felkérhető:

 • YA, NA és felnőtt fantasy
 • YA és NA realista
 • történelmi regény
 • történelmi romantikus

Szolgáltatások: Szerkesztési minta, Szövegdiagnosztika, Írástechnikai elemzés írásban vagy videóhívásban, Szerkesztés.
Szerkesztési minta: itt.

***

Sebő Katalin

Sebő Katalin

Régi vágyam, hogy szerkesztőként segíthessem a magyar írókat abban, hogy valóra váltsák saját álmukat, és regényükkel megjelenhessenek a piacon, ezzel együtt népszerűsítsék a minőségi magyar zsánerirodalmat az országban. Olvasóként szeretem, ha egy történet logikus, a szereplők világa pedig a megalkotott szabályok szerint működik, nem pedig a szabályok igazodnak a kívánt történésekhez. Ugyanígy fontosnak tartom, hogy a karakterek is valódi, élő személyként jelenjenek meg, így a történetek ok-okozati láncának csiszolgatása mellett a szereplők hiteles motivációin is szívesen dolgozom együtt a szerzőkkel. Magyar nyelv és irodalom szakon végzett bölcsészként pedig a megfelelő nyelvi szint megtalálása mellett az érettebb olvasóknak szóló, mélyebb mondanivalóval szolgáló szépprózához is érdemben hozzá tudok járulni.


Felkérhető:

 • romantikus történetek
 • misztikus-romantikus és urban fantasy történetek
 • szépirodalom/széppróza

Szolgáltatások: Szerkesztési minta, Szövegdiagnosztika, Írástechnikai elemzés írásban, Szerkesztés.
Példa szerkesztésre: itt és itt.

Elérhető: sebokata97 kukac gmail.com

(A többi szerkesztő csatlakozása folyamatban van.)