Szerkesztési szolgáltatások

  1. Szerkesztési minta:

Az írásod első 10 ezer karakterét egy héten belül megszerkesztjük.

Sokan nem tudják, hogy milyen szinten állnak, milyen írói erősségeik és gyengeségeik vannak. Nem könnyű egyedül fejlődni, ha a véleményezők egymásnak ellentmondó dolgokat fogalmaznak meg. Az is nehéz, ha valaki kiesik egy novellapályázatról, vagy nemet kap egy kiadónál az előszűrésen.

Egy rutinos, profi szerkesztő

  • segít a nyelvi szint javításában,
  • rámutat az egyedi stilisztikai hibákra,
  • érti a zsáner és célcsoport megcélzását,
  • elmondja, jók-e a szövegben elhelyezett horgok,
  • és elmagyarázza mitől jó vagy rossz a nyitás.

Küldd el a szöveged első 10 ezer karakterét (szóközökkel), és egy héten belül megkapod a Szerkesztési mintát a szabad szerkesztőtől (vagy akit kiválasztasz). Küldhetsz mesét, novellát, vagy a regényed elejét.
E-mail: info@irodalmiszerkesztes.hu

***

A hosszabb együttműködéshez javasolt (de nem kötelező) ezt az utat járni: Szerkesztési minta –> Szövegdiagnosztika –> Írástechnikai tanácsadás –> Szerkesztés.

***

2. Szövegdiagnosztika:

Teljes regény vagy mesekönyv elolvasása és véleményezése.

A szerkesztő min. 5 oldalas elemzést ír az erősségekről, gyengeségekről. Ez az áttekintő kiválón segíthet abban, hogyan fejleszd a kéziratodat. Kitér a dramaturgiára, karakterábrázolásra, háttérvilágra, az érzelmi ívre, logikai problémákra, és a korcsoportra.

Mesekönyvek esetén a mű hosszúságától függ az elemzés hossza. Szó esik az egyes mesék dramaturgiai ívéről, a konfliktusról, a korcsoport-stílus-tartalom illeszkedéséről.

A Szövegdiagnosztika olyan, mint egy vérkép, amelyből kiderül, melyik területekkel akad gond, vagy mi működik a történetben nagyszerűen.

***

3. Írástechnikai tanácsadás:

Ha szeretnéd pl. a Szövegdiagnosztikában kapott témákat jobban kibontani, mert nem tudod, hogyan dolgozd át az írást, akkor lehetőség adódik a hatékony kérdezésre is.

  • Írástechnikai tanácsadás írásban: Ilyenkor e-mailben felteszed a kérdéseidet, és a lektor részletesen válaszol.
  • Online videóhívás: Vidékieknek, elfoglaltaknak kiváló interaktív kérdezési lehetőség.
  • Írástechnikai tanácsadás élőben: Sokan az élő találkozásokat és beszélgetéseket preferálják. Ezt Budapesten tudjuk biztosítani.

***

4. Teljes mű szerkesztése:

Ha magánkiadás vagy szerzői kiadás előtt állsz, kiváló lehetőség profi szerkesztőt felkérni.

Stilisztikai szerkesztés:

A stílus áll középpontban. A szerkesztő szövegszinten javít, segít nyelvileg letisztázni a jeleneteket. Azoknak ajánljuk, akik érzelmileg erősen ragaszkodnak az írásukhoz, és pontosan így szeretnék megjelentetni a művet, illetve azoknak, akik gyakorlott írók, és nincs szükségük mélyebb szerkesztésre.

Komplex szerkesztés:

A kiadói munka keretében komplex szerkesztést végzünk, segítjük az írót, hogy kihozza magából a maximumot. Ezt a minőséget ajánljuk fel itt is. Egy mű szerkesztése sosincs kész, mindig lehet rajta javítani, inkább csak eljön az a pillanat, amikor az író útnak engedi. Segítünk abban, hogy minél teljesebb legyen a mű, és minél nagyobb élmény az olvasóknak.

A kétféle szerkesztési módról bővebben itt lehet tájékozódni.

Amennyiben szerkesztést kérsz, jelezd, hogy Stilisztikai szerkesztést szeretnél, vagy Komplex szerkesztési munkát.

***

Szeretnél fejlődni?
Szeretnél egy ütős művet a kezedben?